Gemeente Halderberge digitaal nachtregister Gemeente Halderberge

 1. Aanmelden digitaal nachtregister
a) Ga naar de website van het digitaal nachtregister: https://halderberge.digitaalnachtregister.nl Vul uw (bedrijfs)gegevens in onder het blokje ‘Aanmelden als ondernemer’ en klik daarna op knop ‘Aanvraag indienen’.
b) Nadat u de aanmelding heeft ingediend ontvangt u zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk binnen twee werkdagen, een e-mail op het door u aangegeven e-mailadres met de inlogcode.

2. Inloggen in het digitaal nachtregister
a) Nadat u de aanmeldingsmail van het nachtregister heeft ontvangen kunt u voor het eerst gaan inloggen. Ga naar de website van het digitaal nachtregister: https://halderberge.digitaalnachtregister.nl of klik op de link in uw aanmeldingsmail.
b) Vul uw opgegeven e-mailadres en het ontvangen wachtwoord in bij het blokje ‘Inloggen ondernemer’ en klik op inloggen. U bent nu ingelogd en komt terecht in het raadpleegscherm.

3. Registeren verblijvers
a) Nu u bent ingelogd, kunt u uw verblijvers registeren via de knop ‘Toevoegen’ aan de rechterzijde van uw scherm.
b) U komt nu terecht in het scherm ‘Verblijver toevoegen’. Het invullen van de velden 'Voornaam', 'Achternaam' en 'Identificatie type' is verplicht.


c) Vul de velden in en klik op 'opslaan'. 
d) Er wordt nu een extra scherm getoond om de ingevoerde gegevens te controleren. Indien u ervan overtuigd bent dat de ingevoerde gegevens juist zijn, klikt u op ‘voltooien’. Hierna worden de gegevens definitief verwerkt. Heeft u toch een fout gemaakt, klik dan rechtsboven op het kruisje van dit scherm waarna u alsnog de gegevens kunt aanpassen.  e) U krijgt nu de aangemaakte verblijver te zien. Om een verblijf aan te maken te maken, kiest u vervolgens het juiste accommodatietype, eventueel het accommodatienummer (nummer/standplaats), de datum van aankomst en de (verwachte) dag van vertrek. Tenslotte kunt u indien gewenst een opmerking plaatsen. Het invullen van de velden 'Datum aankomst' en 'Datum vertrek' is verplicht. Na het kiezen van ‘opslaan’, wordt het verblijf aangemaakt.

 f) In geval de vertrekdatum van een huidige verblijver verandert, is het mogelijk dit te wijzigen. Dit kunt u doen door na ingelogd te zijn op het nachtregister te klikken op de ‘infoknop’ achter de betreffende verblijver. U komt nu opnieuw terecht in het bovenstaande scherm en kunt onder het kopje ‘Huidig verblijf’ de vertrekdatum wijzigen. Ook is het mogelijk om onder het kopje ‘Eerdere verblijven’ de eerder ingevulde vertrekdata van nog ‘lopende’ verblijvers aan te passen. Dit doet u door de vertrekdatum aan te passen en vervolgens op de knop ‘wijzigen’ te klikken. Let op: het is niet mogelijk om in het veld ‘datum vertrek’ een datum uit het verleden te vullen. Het is daarom zaak om altijd bij te zijn met het vullen van de vertrekdata van uw verblijvers.

  


4. Raadplegen verblijvers
a) Nadat u bent ingelogd in het nachtregister komt u automatisch terecht in het raadpleegscherm. In dit raadpleegscherm zijn al uw verblijvers opgenomen. Naarmate uw verblijversbestand toeneemt is het al snel niet meer mogelijk om al uw verblijvers in één oogopslag te zien. Om er toch voor te zorgen dat u snel de juiste verblijver kunt selecteren zijn er twee zoekfuncties voorhanden: Filteren en Sorteren.
b) Door te Filteren kunt u heel gericht zoeken naar bepaalde kenmerken van uw verblijver zoals achternaam of nationaliteit. Dit doet u door één of meer van deze kenmerken in te voeren in de betreffende zoekvelden bovenin het scherm. Alleen de verblijvers die aan uw zoekargumenten voldoen worden nu getoond. Met het filteren hoeven uw zoekargumenten overigens niet volledig te zijn, als u bijvoorbeeld in het veld Achternaam ‘pet’ invoert, wordt ook de resultaten ‘Petten' getoond.


c) Naast filteren kunt u in het raadpleegscherm ook op alle aanwezige velden een Sortering aanbrengen. Dit doet u door om de zwarte pijltjes te klikken van het veld dat u wilt sorteren. Met het pijltje omhoog sorteert u oplopend en het pijltje omlaag aflopend.

5. Rapportages maken
a) U kunt met het digitaal nachtregister ook rapportages maken van uw verblijversbestand. Klik hiervoor na ingelogd te zijn linksboven op het tabblad ‘Rapportages’. U heeft vervolgens de keuze uit twee standaardrapportages: Actuele verblijvers en Verblijfsduur over periode.
b) Wanneer u Actuele verblijvers selecteert en vervolgens op de knop ‘Rapportage genereren’ klikt, wordt er een overzicht gegenereerd van alle verblijvers die op dat moment bij u verblijven. U kunt dit overzicht vervolgens ook printen door rechtsboven op de knop ‘Print’ te klikken. Daarnaast kunt u dit overzicht ook naar Excel exporteren door in het rolmenu ‘Exporteer als’ voor ‘CSV bestand’ te kiezen.
c) Wanneer u in het rolmenu Rapportage kies voor Verblijfsduur over periode kunt u zelf via de velden ‘Datum aankomst’ en ‘Datum vertrek’ een periode aangeven waarover u een rapportage wilt hebben. Ook dit overzicht kunt u printen en naar Excel exporteren.

6. Wachtwoord vergeten?
Als u uw wachtwoord bent vergeten, kunt u eenvoudig een nieuwe aanvragen. Ga hiervoor naar de website https://halderberge.digitaalnachtregister.nl en klik onderin het blokje ‘Inloggen ondernemer’ op de link ‘wachtwoord vergeten’. Vul vervolgens in het veld ‘E-mailadres’ uw e-mailadres in en klik op ‘Wachtwoord opvragen’. U ontvangt nu op het door u aangegeven e-mailadres een nieuwe wachtwoord waarmee u vervolgens weer kunt inloggen.

Heeft u nog vragen?

Heeft u vragen en/of opmerkingen? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

Contactgegevens

U kunt natuurlijk ook altijd op een andere manier contact met ons opnemen:

Gemeente Halderberge
Postbus 5/ Parklaan 15
Postadres: 4730 AA / Bezoekadres: 4731 GJ Oudenbosch
Tel.: 14 0165
E-mail: l.culum@halderberge.nl